Semi Permanent Wellington 2021

Buy tickets

After a year in which our global systems, cultures and traditions were upended, Semi Permanent is embracing this spirit of change and evolution and will host the New Zealand edition of our creativity and design festival exclusively in the country’s capital. A city defined by creative community and undergoing considerable rejuvenation, Wellington makes for the perfect home for Semi Permanent’s redesigned event, one with renewed perspectives and greater opportunities for connection and engagement.

Just like the Semi Permanent that you know and love, this year’s festival is anchored by an extensive program of talks, interviews, conversations and presentations and comprises an unrivalled line-up of some of the creative industry’s best in class in the Asia Pacific region and beyond. Honouring our design origin, we’ll welcome the likes of Canadian-born designer and innovator Bruce Mau and master type designer Kris Sowersby to the main stage, with each offering unique insights into their individual practices. But we’ll also take you beyond the traditional bounds of creativity, with talks by Briar Grace-Smith, a filmmaker and one of New Zealand's most celebrated writers of award-winning plays, screenplays, short fiction and television scripts; iconic fashion designer and businesswoman Karen Walker; the co-founders of micro-brewery Garage Projects, Jos Ruffel; and director and producer Florian Habicht. It doesn’t end there, though. Having completely reimagined the event experience, we’re also breaking free from the auditorium to offer you a richer and multi-sensory experience this year. From bespoke workshops and film screenings to exhibitions, book and product launches, and completely unique dining offerings, this is Semi Permanent 2.0, and we’re excited to see you there. Stay tuned for more.

Highlights

Audience
National Geographic
Google-3
networking-sp-wellington-resized
DannyC-1
JonW-5

Speakers & Artists

Schedule

    • 9:10 AM

      Talk ∙ 35 min

      Johnson Witehira
    • 9:45 AM

      Talk ∙ 35 min

      Shabnam Shiwan
    • 10:20 AM

      Talk ∙ 40 min

      Tinker Hatfield – Live Digital Talk
    • 11:30 AM

      Talk ∙ 35 min

      Briar Grace Smith, Patricia Grace and Miriama Grace Smith
    • 12:05 PM

      Talk ∙ 35 min

      Simon Devitt
    • 12:40 PM

      Talk ∙ -10045 min

      Kris Sowersby
    • 2:15 PM

      Talk ∙ 30 min

      Florian Habicht
    • 2:45 PM

      Talk ∙ 30 min

      Jess Johnson
    • 4:00 PM

      Talk ∙ 30 min

      Rik Campbell
    • 4:30 PM

      Talk ∙ 30 min

      Jack Gray
    • 9:10 AM

      Talk ∙ 35 min

      Roman Jewell
    • 9:45 AM

      Talk ∙ 35 min

      Sonya Willams & Ben Crotty Sharesies
    • 10:20 AM

      Talk ∙ 40 min

      Bruce Mau
    • 11:30 AM

      Talk ∙ 35 min

      Karen Walker
    • 12:05 PM

      Talk ∙ 35 min

      Jos Ruffell
    • 12:40 PM

      Talk ∙ 35 min

      Special Group
    • 2:15 PM

      Talk ∙ 30 min

      Jon Wiley
    • 2:45 PM

      Talk ∙ 30 min

      James Ford
    • 4:00 PM

      Talk ∙ 30 min

      Rob Campbell
    • 4:30 PM

      Talk ∙ 30 min

      Steve Dunstan
    • 9:00 AM

      Workshop ∙ 3 hours

      Idea Champion Workshop with Danny Coster

      Develop your unique design DNA, elevate your inner champion of bold ideas, explore your memories and trusted intuition.

Tickets

November 30 — December 02, 2021
The Opera House

Premium Experience

Elevate your festival experience with a Premium ticket, unlocking exclusive access to keynote talent, hospitality and bespoke side-events for the ultimate Semi Permanent experience.
Includes:
  • Festival event access
  • Premium Lounge access and allocated seating
  • Food, refreshments & exclusive hospitality invitations
  • Professional networking and VIP events
  • Semi Permanent Gift Pack
For all ticketing enquiries contact: tania@semipermanent.com

The Festival Experience

Join us for the full festival experience, or just part of it. This year, our ticket offering to includes single or multi-day passes, giving you the opportunity to curate your own festival program or come along for the ride.
Ticket includes Event access across all options, including:
  • One Day pass
  • Two Day pass
For all ticketing enquiries contact: tania@semipermanent.com

Workshops

This year we're breaking free from the auditorium to offer you a richer and multi-sensory experience this year. With two bespoke workshops happening on Wednesday, this is Semi Permanent 2.0.  Our workshops are separate ticketed events, and entry is not included in any of the festival passes.
  • Workshop 1 - Design Ideation Workshop with Danny Coster
  • Workshop 2 - UX Workshop with Jon Wiley
For all ticketing enquiries contact: tania@semipermanent.com

Information

  • With its stunning architecture, The Opera House is a remarkable performance space that oozes antique charm and drama. It plays host to a variety of events, from ballet to classical performances, gigs and theatre and is Wellington's home of comedy.
    The magnificent 100-year-old auditorium boasts spectacular original features including a proscenium arch, domed ceiling and raked stage — with a lavish interior.
    Only a short walk from Courtenay Place and Cuba Street, The Opera House offers something special for events in the heart of Wellington.
  • Semi Permanent is an industry-recognised event, attended by people working in the fields of design, advertising, media, marketing, technology, entertainment, government and more. If you would like to purchase multiple tickets for your team, get in touch and we'll look after you direct. We also offer a reduced rate student ticket.
    Contact: tania@semipermanent.com

Partners